Verzekeringcheck evenementen­organisator

Check of u de zaken goed heeft geregeld

Verzekeringcheck

Als organisator van een evenement doet u er verstandig aan om te checken of alle genomen maatregelen, getroffen voorzieningen en gemaakte afspraken voldoende zijn om aansprakelijkheid buiten de deur te houden: doe de Verzekeringscheck!

Doe de check ›

Is een evenementen-organisator aansprakelijk zonder verzekering?

Bij het afgeven van een vergunning voor een evenement is het voor de gemeente van belang dat de organisator de zaken goed heeft geregeld ook financieel en qua verzekeringen. Als dit niet het geval is kan de organisator failliet gaan wat kan leiden tot financiële schade bij benadeelden (gemeente, toeleveranciers, bezoekers, deelnemers, etc) en tot aansprakelijkheid voor de betrokken bestuurders.

Wilt u weten of u de zaken goed heeft geregeld? Doe dan de verzekeringscheck. In een helder adviesrapport heeft u inzichtelijk welke risico¬īs u loopt, of deze afdoende zijn afgedekt en waar verbetering mogelijk is.

Haaksbergen - het rapport

De Gemeente Haaksbergen, de organisator en de leverancier hebben alle drie te weinig oog gehad voor de veiligheidsrisico's bij de demonstratie met de monster truck. Het ontbrak zowel aan alertheid als aan professionele kennis. Dat concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid over het ongeval in Haaksbergen, waarbij drie doden vielen en 28 mensen gewond raakten.

De Onderzoeksraad heeft niet de schuldvraag of de technische oorzaken onderzocht, maar vooral gekeken naar de zwakke plekken in de vergunningverlening.

“Door het braderie-achtig karakter van het evenement en het feit dat dit evenement al jaren plaatsvond, hadden alle betrokkenen onvoldoende oog voor de veiligheidsrisico's.” Ook is er onvoldoende goed gekeken of iedere partij een adequate verzekeringsdekking had.

Doe de check ›

Is een evenementen-organisator aansprakelijk zonder verzekering?

Ja de kans is groot, door het niet treffen van afdoende maatregelen en het afsluiten van een goede verzekering is er onvoldoende sprake van “goed huisvaderschap”. Een rechter zal hier rekening mee houden in het bepalen van de (mate van) aansprakelijkheid.

Door het treffen van een adequate voorziening - dat is bijvoorbeeld een verzekering die goed op het evenement is afgestemd - voorkomt u ongewenste financiële schade achteraf. Als de organisator aansprakelijk is, zal de verzekering de afwikkeling en schadeloosstelling overnemen.

Met de verzekeringscheck weet u waar u aan toe bent.

Dé specialisten helpen u

Met hun jarenlange ervaring in het begeleiden van organisatoren van evenementen zijn onze specialisten als geen ander in staat om u te adviseren.

Logo KiFiD Logo Adfiz Logo RMIA Logo NVGA
Home Premie berekenen Wat is het Menu

Deze website maakt gebruik van Cookies. Door het gebruik te maken van onze site accepteert u de voorwaarden van onze Privacy Policy.